Vizita unei echipe din cadrul Corpului de Reacție Rapidă Aliat

Data publicării: 
05/09/2023
„Pregătit pentru azi – În evoluție pentru mâine”
 
Prezența NATO în România a fost întărită de vizita unei echipe din cadrul Corpului de Reacție Rapidă Aliat (ARRC), condusă de locotenent-colonelul Anders Moeller.
 
ARRC asigură NATO un Comandament flexibil, care poate fi dislocat rapid, care poate acționa ca un Comandament Întrunit Terestru sau de nivel Corp pentru diferite operațiuni și managementul crizelor.
Etosul său multinațional, combinația de culturi și inovație, reputația profesională puternică în NATO și expertiza demonstrată în domeniul interoperabilității sunt unice în rândul celorlalte Forțe terestre cu grad ridicat de reacție.
 
Pe timpul vizitei, comandantul NFIU ROU, colonelul Tiberiu COJOCARU, a informat delegația privind statutul, rolurile și responsabilitățile actuale ale unității noastre, urmate de discuții fructuoase privind viitoarea cooperare între structurile noastre.
 
Întâlnirea ne-a oferit și oportunitatea de a ne coordona pentru EXERCIȚIUL STEADFAST JUPITER(STJU23) care are loc anul acesta.
STJU23 este cel mai mare și cel mai complex exercițiu din istoria recentă a NATO și o oportunitate excelentă de a testa capacitatea de reacție, comandă-control și postura de apărare a NATO într-un mediu cu multe amenințări extrem de provocator.