Ceremonie de schimbare a comenzii la NFIU România

Data publicării: 
01/10/2023
Unitatea de Integrare a Forțelor NATO România l-a primit pe noul său comandant, COL Ioan-Tiberiu COJOCARU, în cadrul unei ceremonii de schimbare a comenzii la sediul NFIU ROU, din București.
 
COL Cristian IVĂNESCU a predat comanda și drapelul Unității de Integrare a Forțelor NATO România, după ce a ocupat mai bine de un an funcția de comandant al echipei NFIU.
 
Ceremonia a fost prezidată de comandantul MND-SE, GL-MR Dorin TOMA.
,,Astăzi este un moment dulce-amar pentru că ne luăm rămas bun de la colonelul Ivănescu și îi urăm bun venit colonelului Cojocaru în echipa NFIU România. În ultimul an, colonelul Ivănescu a comandat NFIU România în cea mai dificilă perioadă a sa. El a adus o multitudine de cunoștințe și a crescut foarte mult eficiența acestei organizații. […] Vă mulțumesc pentru profesionalismul și leadership-ul dumneavoastră din această perioadă în care ați fost comandant al NFIU România. Veți face întotdeauna parte din echipa noastră NATO și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună din noua dumneavoastră postură.", a subliniat GL-MR  TOMA în timpul discursului său.
 
,,Niciodată nu am numărat zilele până la această clipă și m-am bucurat de fiecare moment pe care l-am petrecut împreună. [...] Cu toate acestea, vă sunt recunoscător pentru atitudinea dumneavoastră față de obstacolele pe care le-am întâmpinat în aceste vremuri dificile!"
Următoarea ,,misiune” a COL IVĂNESCU va fi în cadrul Direcției Planificare Strategică din Ministerul Apărării Naționale.
 
,,Astăzi, colonelul Cojocaru preia comanda NFIU România ca urmare a unei cariere remarcabile atât în structurile MApN, cât și în structurile NATO. [...] Colonelul Cojocaru este un lider desăvârșit și un expert în operațiile NATO și ale Națiunii Gazdă. El este liderul potrivit pentru această funcție, la momentul și locul potrivit. Îi urez mult succes în noua misiune, deoarece și mai multe provocări urmează să le întâmpine această structură.", a adăugat GL-MR TOMA.
 
Înainte de a fi numit comandant al Unității de Integrare a Forțelor NATO România, COL COJOCARU a ocupat funcția de locțiitor pentru sprijin al șefului de stat major la HQ MND-SE.