Sărbătorirea a 7 ani de la activarea noastră ca structură multinațională NATO în România

Data publicării: 
09/06/2022
Unitatea de Integrare a Forțelor NATO (NFIU) sărbătorește astăzi 7 ani de la activarea sa ca structură multinațională NATO în România.
 
„De-a lungul călătoriei noastre de 7 ani de până acum, au existat numeroase provocări și oportunități care ne-au făcut ceea ce suntem astăzi, o unitate matură, un comandament mic cu o responsabilitate mare, care permite o legătură vitală între NATO și comandamentele naționale și forțele care facilitează desfășurarea rapidă a trupelor NATO și un răspuns coerent al Alianței împotriva oricărei amenințări.
[…] Astăzi, când sărbătorim cea de-a 7-a aniversare, cea mai sinceră mulțumire a mea se adresează celor care au pus fundația și au pavat bazele a ceea ce am devenit astăzi. Vă transmit mulțumirile noastre speciale pentru sprijinul continuu pe care l-am primit din partea națiunilor noastre și a eșaloanelor superioare, precum și tuturor, pentru profesionalismul, diligența și dăruirea voastră exemplară, care garantează condițiile succesului în dezvoltarea noastră continuă ca și comandament NATO în România”, a declarat comandantul NFIU România, colonelul Cristian Ivănescu.
 
Cu această ocazie, colonelul Ivănescu a acordat certificate de apreciere membrilor personalului pentru a le recunoaște serviciul merituos, dăruirea și angajamentul față de misiunea și sarcinile noastre.